Контакти

Облицовки за басейни

Облицовки за басейни

Облицовката на басейна е от изключителна важност за неговата визия и качество на покритието. Естетическата селекция на цветове сътворява спиращ дъха дизайн и поражда усещането за лукс и екзотика.

Облицовката на басейна създава първото впечатление и визията на водното съоръжение. Освен красивият външен вид е необходимо облицовките да предлагат издръжливост, противохлъзгащо покритие и безопасност. Друг важен критерии е настилките да са устойчиви на химикали, термичен шок, да бъдат със защита срещу замръзване и да са водоустойчиви. От съществено значение е и да се полагат върху качествен водоплътен бетон и добра хидроизолация на бетоновото корито, за да се гарантира водонепропускливостта на басейна.

Най-често използваните видове настилки за басейн са стъклокерамика, клинкерни плочи и полимерно покритие за облицовка на басейни.

Стъклокерамика за басейни

Стъклокерамика за басейни

Един от най-често използваните материали за облицовка е стъклокерамиката, основно в различни нюанси и миксове на синия цвят. Мозайката има дълъг живот,  устойчива е на вода, замръзване и резки промени в температурата, тъй като има ниска водопоглъщаемост. Също така издържа на резки температурни промени, удар, влияние на химикали, микроорганизми и бактерии.

С грижа за клиента, Spa Consult предлага голямо разнообразие на стъклокерамики на различни водещи производители, в широки ценови категории - Vetro Glass Mosaic - Китай, Betas Gam Mosaik - Турция, Ezarri - Испания.

Клинкерни плочи за басейн

Клинкерни плочи за басейн

Ние предлагаме голямо разнообразие от размери и цветове на плочки за облицовка на басейн и пространство около него на немския производител Agrob Buchtal Gmbh. Компанията е лидер в производството на висококачествени архитектурни керамики, изработени в Германия с най-високи стандарти по отношение на качество и дизайн. Клинкерните плочи се предлагат в богато разнообразие на дизайнерски цветове и мотиви. Те са много устойчиви на метеорологични влияния, а повърхността им с покритие Resista, което осигурява сигурна защита срещу петна. Клинкерната настилка е изключително устойчива, здрава и лесна за почистване.

Полимерно покритие за облицовка на басейн ecoFINISH®

Полимерно покритие за облицовка на басейн ecoFINISH®

ecoFINISH® High Performance Coatings е първият, най-голям и най-бързо развиващ се производител на полимерни покрития в света. Декоративно полимерно ecoFINISH® е една от най-новите технологии за облицовка на стени и дъно. Полага се чрез Flame Spray, иновативна технология върху обработена с епоксиден грунд повърхност (бетон, метал, стъкопласт и др). Получава се водоплътно, изключително здраво антикорозивно покритие, което е UV устойчиво, устойчиво на киселини, основи и хлорни препарати. Модерното покритие не се нуждае от поддръжка, лесно е за почистване и не задържа котлен камък. Гаранцията му е цели 10 години. Покритието ecoFINISH® също така осигурява водоустойчива мембрана за защита на облицовката на басейна и помага да се запази топлината на водата.

Техническо оборудване за басейни

The art of SPA - Към съдържанието

Повече от