Контакти

Инфрачервена сауна за дома

Spa Consult e една от водещите фирми, която предлага на свoитe клиенти в България и Европа професионално дизайнерско проектиране и изграждане на ифрачервени сауни с най-високо качество.

Инфрачервената сауна затопля помещението с инфрачервени лъчи, които се излъчват от вградени инфрачервени тела, а не с електрическа печка оборудвана с вулканични камъни, както при традиционната суха финландска сауна. Температурата, която се достига е между 40 и 60 градуса при нормална влажност на въздуха. Този тип кабина е изключително лесна за експлоатация и благодарение на отпускащото действие и относително ниската температура, позволява ежедневната й употреба. Не изисква допълнителна ел. инсталация и може да се монтира навсякъде, достига бързо необходимата температура и има малък разход на електроенергия, което я прави подходяща, както за частни домове, така и за професионални салони и SPA и Wellness центрове.

Предимства на инфрачервената сауна

Честото използване на инфраред сауна има многобройни предимства за здравето и превъзходен външен вид. Терапевтичният ефект на инфрачервеното лъчение се дължи на факта, че лъчите, прониквайки в човешкото тяло, задействат вериги от сложни биохимични реакции. Лъчите загряват тялото на дълбочина от 2 до 7 см и не затоплят околната среда на кабината, което не натоварва сърцето и дава възможност на хора със сърдечно съдови проблеми и високо кръвно налягане да я ползват без притеснения. Само 20% от инфрачервените лъчи нагряват въздуха, а останалите 80 % нагряват тялото и въпреки сравнително ниската температура в кабината, тялото се поти обилно и така се постига най-ефективното прочистване от токсини в организма, което помага и за разграждането на мастните депа.

Известно е че инфрачервените лъчи имат висока топлинна мощност и ефективност, светлинната вълна може да резонира в човешките клетки, като ускорява кръвообращението, подобрява метаболизма и циркулацията на кръв, повишава имунитета.  За разлика от обикновената сауна топлината в нея е много полезна за хора страдащи от алергии, ниско кръвно налягане, спортни травми, облекчава  умората, има забележителен лечебен ефект при ревматизъм, артрит, затлъстяване и хронични чревни и стомашни проблеми.

Инфрачервената сауна помага да имате кожата и здравословният тен, за които сте мечтали. Дълбокото проникване на лъчите в кожата допринасят за нейното дълбоко почистване, подхранване, омекотяване, хидратиране и сияен тен. Също така козметичният лечебен ефект на лъчите за кожата е неограничен. Многобройни проучвания показват, че те помагат за лечение на кожни заболявания като екземи, акне, уртикария, псориазис, дерматит.

Посещението в сауна с инфрачервени лъчи задейства и ускорява биохимичните реакции на организма. Засилват се процесите на регенерация на тъканите, ускорява се притокът на кръв и мрежата от кръвоносни съдове става по-широка. В резултат на това растежът на здрави клетки в тялото става все по-интензивен. Това води до понижение на кръвното налягане поради по-доброто кръвоснабдяване, като по този начин се постига мускулна релаксация. Осигурен е и лесен достъп на белите кръвни клетки до огнищата на възпаление. Това води до укрепване на имунната система и засилване на защитните функции на организма в борбата с различни заболявания.

 

В секция Сауна

The art of SPA - Към съдържанието

Повече от