Контакти

Инфрачервена сауна за дома

Инфрачервена сауна за дома затопля помещението не с електрическа печка оборудвана с вулканични камъни, както при сухата финландска сауна, а с инфрачервени лъчи, които се излъчват от вградени инфрачервени тела. Температурата, която се достига е между 40 и 50 градуса при  нормална влажност на въздуха. Този тип кабина е  изключително лесна за експлоатация и благодарение на отпускащото действие и относително ниската температура позволява ежедневната и употреба. Не изисква допълнителна ел. инсталация и може да се монтира навсякъде, достига бързо необходимата температура и има малък разход на електроенергия, което я прави подходяща, както за частни домове, така и за обществени салони и СПА центрове.

 

Предимства на инфрачервената сауна

Предимствата на инфраред сауна пред традиционната сауна са много. Лъчите загряват тялото на дълбочина от 2 до 7 см и не затоплят околната среда на кабината, което не натоварва сърцето и дава възможност на хора със сърдечно съдови проблеми и високо кръвно налягане да я ползват без притеснения. Само 20% от лъчението нагряват въздуха, а останалите 80 % нагряват тялото и въпреки сравнително ниската температура в кабината, тялото се поти обилно и така се постига най-ефективното прочистване от токсини в организма и помага за  разграждането на мастните депа.

Известно е че инфрачервените лъчи имат висока топлинна мощност и ефективност, светлинната вълна може да резонира в човешките клетки, като ускорява кръвообращението, подобрява метаболизма и циркулацията на кръв, повишава имунитета. Дълбокото проникване на инфрачервените лъчи в кожата допринасят за нейното почистване,  омекотяване и сияен тен.
За разлика от обикновената сауна топлината в нея е много полезна за хора страдащи от алергии, екземи, акне, за хора с ниско кръвно налягане,  спортни травми, облекчава  умората, има забележителен лечебен ефект при ревматизъм, артрит, затлъстяване и хронични чревни и стомашни проблеми.

В секция Сауна

The art of SPA - Към съдържанието

Повече от