Контакти

Турска баня - хамам

Турска баня - хамам

Spa Consult e водеща европейска фирма, специализирана в проектиране и изпълнение на Spa и Wellness оазиси. Ние имаме експертният опит, технологията и качествата, необходими за създаване на перфектната турска баня. Винаги спазваме традициите и в най-малкия детайл за изпълнението на ритуала. Същевременно влагаме сърцето си и проектираме луксозна и модерна турска баня от гледна точка на ефективност и естетика, с дизайн, вдъхновен от красотата на Ориента. Изпълнява се винаги по индивидуален проект в типичен ориенталски стил. Характерен за турската баня е ппрофесионалният масаж със сапунена пяна върху специално затоплена хамам маса в средата на помещението.,

Турската баня или хамам не е просто средство за почистване, но може да се нарече и ритуално преживяване. Османският „Хамам” е прародител на парната баня в Европа и е отдавна познат у нас.  Автентична философия на живота и обичаи за населението на Близкия изток, за което хамамът е неразделна част от тяхната култура.

Tурската баня е практика, свързана с красотата, както и истинско целебно преживяване, което има благоприятен ефект върху целия организъм и е много ефективно при профилактиката и лечението на някои специфични заболявания. Това е хидротерапевтична процедура с гореща пара, която има чудотворен ефект, както върху психическото, така и върху физическото състояние на всеки, който избира да се наслади пълноценно на ползите от нея.

Сред многобройните й предимства са, че облекчава напрежението, почиства кожата, подобрява кръвообращението и изчиства дихателните пътища. Също така парата има благоприятен ефект върху тялото и ума ви, като предпазва от стреса.

Друг благотворен ефект от турската баня е, че тя е естествен начин за премахване на токсините от тялото, включително холестерол, тежки метали, сол, алкохол и дори никотин. Също така е доказано, че са от полза за психичното здраве, тъй като помагат за истинска релаксация и стимулира имунната система, повишават кръвообращението и подпомагат лимфния дренаж.

На естетическо ниво ползите от турската баня са видими веднага: само след един сеанс. Кожата веднага изглежда по-озарена, сияеща, гладка и подмладена, особено ако лечението се повтаря редовно, възстановява естествената си еластичност.

The art of SPA - Към съдържанието

Повече от