Контакти

Spa Consult има дългогодишен опит в проектирането и изграждането на истински архитектурни шедьоври в Spa и Wellness центрове и резиденции, сред които са и билковите бани.

Билковите бани са ритуал за здраве и красота. Те са разновидност на стандартната сауна, при която се използва по ниска температура около 45°-55°С, в комбинация с лека пара, около 30-40% влажност, като се прави естествена инхалация на сухи билки – лайка, мащерка, евкалипт и други. Вътрешният дизайн на билковите бани може да бъде изпълнен с различни материали и комбинации от дърво, естествен камък, стъклокерамика.

Спа терапиите са съществена част от здравословните процедури. Топлината и парата, комбинирани с тревисти есенции, стимулират кръвообръщението и подпомагат потенето, елиминирайки блокираните токсини в тялото. Токсините могат да се натрупват в тялото поради различни причини, като замърсен въздух и вода, нездравословно хранене, консумция на алкохол и цигари.

В резултат на това в телата ни попадат безпрецедентно много вредни вещества– химикали, пестициди и инсектициди, тежки метали, консерванти, оцветители и подобрители. Това претоварва органите и системите и води до заболявания и проблеми с теглото. Билковата баня и спа терапиите, заедно със здравословен начин на живот, помага тялото да се детоксикира и да се възстанови балансът на имунната система.

Билковата баня е перфектна терапия за тонизиране на кожата и придаване на озарен и здрав вид на кожата. Тя помага за намаляване на акнето, като почиства и разширява порите и измива натрупването на токсини. Спа терапията също така прочиства дихателната система и има цялостен успокояващ ефект, който отпуска ума ви. Помага за забавяне на процеса на стареене и регенерация на клетките.

The art of SPA - Към съдържанието

Статии

Ползите от билковата сауна

Ползите от билковата сауна

Освен за повишаване на имунната система, билковата сауна има изключиетлно ползотворен ефект, като укрепваща процедура при възстановяване след различни болестни състояния на организма.

Разновидности на парната баня

Разновидности на парната баня

Парната баня има много разновидности: парна баня с арома терапия, солна парна баня, билкова парна баня, био парна баня, турска парна баня, римска парна баня - лакониум, тепидариум, санариум.

Как да превърнем СПА Центъра в доходоносна инвестиция?

Как да превърнем СПА Центъра в доходоносна инвестиция?

Единствено доволният клиент е гаранция за успеха на Вашият СПА Център!

Промоция изграждане на сауни за дома

Промоция изграждане на сауни за дома

Изработка на сауна на промоционална цена от 5 800 лв без ДДС и с безплатна доставка за района на гр. София.

Размери на сауната: 200х200х210 см. ( ШхДхВ)

Още

Още в раздел Билкова баня