Контакти

Разновидности на парната баня

Парна баня с арома-терапия

При 42 ºС и 100% влажност на въздуха се впръскват леки инхалационни пари, обогатени с ароматични екстракти от цветя и действат благотворно, възстановително и релаксиращо върху човешкото тяло.

Солна парна баня

Разновидност на парната баня с арома-терапия.
През определени интервали при 40 ºС и 100% влажност на въздуха автоматично се впръсква фин прашец от морски соли в аерозолен вид. Чрез допълнителното прибавяне на чисти етерични екстрати от мента и лавандула се въздейства
пречистващо и успокояващо на цялата дихателна система. Излъчваната от стените на кабината топлина създава леката мараня във въздуха, типична за горещ летен ден на плажа.
„И изведнъж започва да ти мирише на море”

Турска парна баня

Османският „Хамам” е прародител на парната баня в Европа и е отдавна познат у нас. Изпълнява се винаги по индивидуален проект в типичен ориенталски дизайн. Характерно за турската баня е масажа със сапунена пяна върху специално затоплена хамам маса в средата на помещението.

Лакониум

Лакониум е помещение, част от римската баня, при което се излъчва топлина от стените и пейките. Температурата в кабината е около 50-60 градуса, като чрез нея се стимулира кръвообращението и с това пречистване на тялото.

Тепидариум

Най-известната антична баня, наречена от римляните Тепидариум - здравословна възстановителна баня с температура в кабината между 37 и 39 градусаС. При достигане на 39 градуса в организма се създава състояние на изкуствена треска и с това оптимални условия за разтоварване и подсилване на имунната
система.

новини
новини