Контакти

Няколко минути на ден в сауната са достатъчно, за да изглеждате и да се чувствате много по-добре. Редица проучвания доказват, че редовното използване на сауна подобрява функциите на сърцето наред с много други ползи за здравето. Използването на сауна има многобройни предимства, които включват детоксикация, повишен метаболизъм, загуба на тегло, повишено кръвообращение, намаляване на болката, антистареене, подмладяване на кожата, подобрен сън и много други.

Традиционната суха високотемпературна сауна с температура 90°- 120°С, може да бъде изградена от различни видове северни ароматни дървесини. Комбинацията от топлината на сауната, терапиите със студена вода или въздух и интервалите за релакс, с които се характеризира класичесата сауна като процедура, засилва кръвообръщението и имунната система. Регулярното използване на сауна осигурява ефективна защита от инфекциозни заболявания.

Spa Consult предлага на своите клиенти професионално изграждане, доставка и монтаж на различни видове сауни с високо качество на достъпни цени.

Разновидности на стандартната финландска сауна, които можем да Ви предложим са:

Инфрачервена сауна - помещението за инфрачервената кабина като конструкция се изгражда като сауна, но се затопля чрез инфрачервени лампи, които използват електромагнитно излъчване.

Инфрачервените сауни могат да работят в по-нисък температурен диапазон от традиционните сауни, който е между 49-60° C. Дизайнът на инфрачервените сауни позволява на топлината да проникне по-дълбоко и по-директно в кожата Ви, отколкото просто топъл въздух. В резултат на това ще изпитате по-интензивно изпотяване при използване на инфрачервени сауни.

Биосауната е модерната алтернатива на традиционната финландска сауна и е предназначена за хората, които не издържат на висока темпера. Био-сауната е сауна с влажна атмосфера с максимална температура около 55°-75°С,и влажност в диапазона 50-70%.

Билкова сауна – която също работи на по-ниска температура, като се прави естествена инхалация на сухи билки – лайка, мащерка и т.н.

В сауната може да се прави цветотерапия и ароматерапия, чрез допълнително вграждане на специално цветно осветление и арома система за впръскване на екстракти на различни благотворни аромати.

В секция Сауна

The art of SPA - Към съдържанието

Статии

Ползите от билковата сауна

Ползите от билковата сауна

Освен за повишаване на имунната система, билковата сауна има изключиетлно ползотворен ефект, като укрепваща процедура при възстановяване след различни болестни състояния на организма.

Разновидности на парната баня

Разновидности на парната баня

Парната баня има много разновидности: парна баня с арома терапия, солна парна баня, билкова парна баня, био парна баня, турска парна баня, римска парна баня - лакониум, тепидариум, санариум.

Как да превърнем СПА Центъра в доходоносна инвестиция?

Как да превърнем СПА Центъра в доходоносна инвестиция?

Единствено доволният клиент е гаранция за успеха на Вашият СПА Център!

Промоция изграждане на сауни за дома

Промоция изграждане на сауни за дома

Изработка на сауна на промоционална цена от 5 800 лв без ДДС и с безплатна доставка за района на гр. София.

Размери на сауната: 200х200х210 см. ( ШхДхВ)

Още

Още в раздел Сауна